Livslektioner från poker

“Oavsett om han gillar det eller inte, en mans karaktär avskalas vid pokerbordet; om de andra spelarna läser honom bättre än han, har han bara sig själv att skylla. Om han inte är både kapabel och beredd att se sig själv som andra gör, brister och allt, han kommer att bli en förlorare i kort, som i livet. “~ Anthony Holden

Poker är ett enkelt spel. Det är baserat på cirka 3 åtgärder; kontroll, höjning eller vikning. Trots sin enkelhet tar det en livstid att behärska. Poker har lärt mig många saker om mig själv, andra och livet.

Ibland måste du vikas.

Alla som har spelat poker känner till den bekanta känslan av att vara 90% säker på att deras hand är slagen men inte kan släppa taget. Du kanske redan har investerat mycket pengar i handen med vad som kan ha varit den bästa handen före floppen; fickkungar. Men sedan kommer ett ess på floppen och kopplar ihop din motståndares ess. Nu räddar bara ett mirakel dig.

Ibland måste vi bara släppa något som inte fungerar. Det kommer att finnas tillfällen där relationer och karriärer realistiskt inte kommer att gå någonstans. Vi måste släppa dessa för att befria oss att gå vidare till bättre saker.

Kom ihåg att du inte kan vinna alla. Det är alltid ett misstag att lägga in dina marker när du är näst bäst.

Du kommer förlora

Varje pokerspelare har tappat pengar vid en eller annan tid. Det är hur dessa förluster hanteras som skiljer vinnarna från förlorarna Ibland möter vi ett bakslag i livet. Det är hur vi reagerar på detta bakslag som avgör vår framtid. En pokerspelare som just har tappat mycket pengar kommer ofta att vända och börja fatta dåliga beslut för att försöka vinna allt tillbaka. Andra pokerspelare på bordet älskar att se detta. När en person har tappat huvudet har de redan tappat sina pengar.

Tålamod är nyckeln

Ofta när vi inte ser några kortsiktiga vinster ger vi upp våra ansträngningar men att ha tålamod är nyckeln både i poker och i livet. I poker kostar otålighet onerfarena spelare mycket pengar. Dessa spelare vill tjäna så mycket pengar så snart som möjligt men om situationen inte är rätt kommer det inte att hända. I livet är vi ibland blinda av kortvariga vinster och tillfredsställelse när de verkliga vinsterna och tillfredsställelsen bara kan ske på lång sikt. Vi har fått upp attityden “vad är det för mig nu” istället för att ta oss tid att fatta beräknade välinformerade beslut som leder till en högre sannolikhet för framgång.

Var Aggressor

Min sista lektioner talade om hur tålamod är nyckeln och hur vi ibland måste släppa taget, så när jag säger vara aggressorn, kanske du tycker att det låter motsägelsefullt. Vinnarna i poker och livet tenderar emellertid att ha en aggressiv tänkesätt. Vinnarna reagerar inte bara på situationen, de ändrar den. Vinnarna vill se till att oppositionen är den som måste fatta de tuffa besluten. I livet får människor som trycker igenom rädslan och tar risker vad de vill ha oftare än människor som bara väntar passivt på att goda saker ska hända. Hur kan du ha en relation med mannen / kvinnorna om du aldrig har frågat dem ut? Hur kan du få den kampanjen om du aldrig har bett om det? Sanningen är att du inte kan och inte kommer om du inte är aggressiv.

Bad Beats händer

Ibland oavsett hur korrekt vi gör saker, finns det dagar där allt verkar gå fel.

När dina ficköss är knäckt av en spelare som fångar en 2 på floden för att ge dem en uppsättning känner du dig irriterad. “Jag förtjänade inte det, jag var 95% favorit på tur, vilken otur,” kanske du gråter.

Men otur är en del av livet.

Utan otur kan det inte vara lycka till.

Otur och lycka kommer båda att inträffa men du måste lära dig att ta dem båda i steg. Det är hur vi reagerar efter, som avgör vilken typ av person vi är och våra framtida framgångar eller misslyckanden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *